Introduction

Ricky Alexander – 02PCT – 1601226610

I made this blof for Concepts of Progamming Language assignment, my lecturer is Mr. Tri Djoko Wahjono, Ir, M.Sc.

Advertisements

CHapter One : Review Questions

Review Questions

  1. What progamming language has dominated scientific computing over the past 50 years?

    Answer: Fortran

  2. What progamming language has dominated business applications over the past 50 years?

    Answer: COBOL

  3. What progamming language has dominated artificial intelligence over the past 50 years?

    Answer: LISP

  4. In what language is most of UNIX written?

    Answer: C languange

  5. What is aliasing?

    Answer: a situation in which a data location in memory can be accessed through different symbolic names in the program

  6. What are three fundamental features of an object-oriented-progamming language?

    Asnwer: encapsulation, inheritance, polymorphism

  7. What language was the first to support the three fundamental features of object-oriented-progamming?

    Answer:  Smalltalk 25

  8. What is an example of two language design criteria that are in direct conflict with each other?

    Answer: Reliability and cost of execution

  9. What are the three general methods of implementing a programming language?

    Answer: Compiled languages, pure interpretation, hybrid implementation systems

  10. What is a hybrid implementation system?

    Answer:  a dynamic system that exhibits both continuous and discrete dynamic behavior